Luleå nollade Skellefteå AIK i utvisningskavalkad

Det blev noll fullträffar och förlust för Skellefteå AIK hemma mot Luleå, som vann med 4–0. Det i en match som till stora delar var en utvisningskavalkad.

Juhani Tyrväinen var i händelsernas centrum genom att göra 1–0-målet och hela sex utvisningar – varav ett matchstraff efter en rejäl slashing över Niclas Burströms ben. Han kunde dock glädja sig att Luleå vann med 3–0.

Ishockey2020-08-27 21:56

Redan i första bytet kom första utvisningen, som var AIK:s. Luleås Juhani Tyrväinen var värst av alla i matchen med hela två tvåor. – och dessutom ett matchstraff i slutskedet...

Men som plåster på såren satte Juhani Tyrväinen 1–0 för Luleå – i numerärt underläge efter att Joakim Lindström slarvat och gett bort pucken bakom eget mål samtidigt som Gustaf Lindvall var på väg tillbaka till kassen.

Luleå satte också 2–0 i första perioden. Denna gång i powerplay och via Petter Emanuelssons klubba. Snyggt och otagbart för Lindvall.

Framåt spelade AIK helt okej. Framförallt kedjan med Jocke, Möller och Linus Lindström. Det som saknades var mål. Men det märks att trion spelat ihop tidigare.

Övriga kedjor hade dock svårare att hitta rätt. Givetvis påverkade den störda rytmen – på grund av alla utvisningar – en hel del.

När inte AIK fick utdelning fixade istället Luleå biffen via ett fint backskott från Victor Berglund i den tredje perioden.

AIK spelade över 20 minuter i powerplay i matchen utan att göra mål. Bland annat så hade man ett långt 5 mot 3-spel i slutet av matchen men utan att få hål på David Rautio i Lulekassen.

Matchen slutade 4–0 till Luleå efter Niklas Olaussons mål i tom kasse.

AIK vann i alla fall skotten med 39-24. Luleå utvisningarna med 45–10 minuter, vara 5+20 var ett matchstraff.

FAKTA

Skellefteå AIK–Luleå 4–0 (0–2, 0–0, 0–2)

Målen: 0–1 (5.08) Juhani Tyrväinen, spel 4 mot 5, 0–2 (12.08) Petter Emanuelsson (Jack Connolly, Daniel Sondell), 0–3 (46.46) Victor Berglund (Niklas Olausson), 0–4 (58.35) Niklas Olausson, tom bur.

Skott:  39–24 (11–7, 10–11, 18–6).

Utvisningsminuter: 10–45.

Domare: Linus Öhlund, Tobias Björk.