Förra helgen skrev vi om Jimmy Boode som på skoj betalade sin plats i Vasaloppet under en fest. De sista månaderna hårdsatsade han för att ta sig de nio milen mellan Sälen och Mora. Nu är han hemma i Piteå igen och Helg ringde upp honom för en lopprapport.

.

Vår skidande krönikör Åse Borgeryd skriver om sin upplevelse av samma tävling. Hon formligen krossade fjolårets prestation och kom totalt 600 placeringar bättre. Dessutom kan hon skriva in vinnare i klassen damer 40 och 31:a i den totala damklassen på sin meritlista.

.

Hur många skolbarn som åkt skidor under sportlovet vet jag inte, men hemma hos mig börjar dottern ha uppnått den sköna åldern där hon klarar sig själv rätt bra under lovet. Jag tycker annars att det är både knepigt och lite pressande att få ihop livet under lovveckor. Hur gör alla för att få semesterdagarna att räcka både under sommarlov, höstlov, julledighet och vårens två längre ledigheter?

Utan skoltid blir våra morgnar i alla fall lugnare, och jag kan lägga extra kärlek på frukosttallriken till den lediga. Passionsfrukten riktigt poppar av vitaminer just nu.

Ha en fin helg!