MINNESORD Till minne av Christina Hedman född Nordlund

Det har gått 50 år på sen vi, Christina och jag, gifte oss i Boden.

Vi fick två underbara barn, Mikael och Erica. Vi fick erbjudande om att köpa hus på Erikslund, ett där vi flyttade in i september 1974.

Christina var hemmafru i femton år och vi hade två stycken dagbarn på den tiden. Det var då som Mickael J kom in i vårt hem som dagbarn, sedermera som fosterbarn.

När hon efter 15 år är tillbaka som chefsekreterare på jobbet var det långa stressiga arbetsdagar på den tiden. Christina arbetade som chefsekreterare på medicin skrivexpedition och senare som chefssekreterare för chefen på barnavdelningen i Boden. När det lades ner blev det flytt till Sunderbyn med samma jobb.

I Sunderbyn blev hon VAS-Christina, hon med flätan, med hela personalen på Sunderby sjukhus . Hon blev en av utvecklarna av VAS, datasystemet som används än i dag på sjukhuset.

I huset bodde vi till 15 oktober 2002 då Christina blev pensionär och vi flyttade till Piteå.

Här bodde vi tillsammans som pensionärer och fick cirka 10 fina år på sommarstugan på Nötön. Ffotografering och att göra film och dvd-video och plantering av blommor var hennes stora intressen fram till vi avyttrade villa Villakulla 2011.

Christina avled 2019-01-21 och det blev 49 år och fem månader på dagen vi fick tillsammans. Det är en tid som jag minns med glädje och att få se våra barn växa upp och bli fungerande medborgare och få se tre fantastiska barn växa upp

Det gör ont i både själ och hjärta när jag tänker på henne, min älskade, underbara kloka hustru. Jag saknar henne någon ofantligt mycket. Men det finns många, många goda minnen i behåll från vår tid tillsammans.

Det finns alltid i ett mycket speciellt rum i mitt hjärta för min älskade Christina.