Döms för droger och dödshot på byn

En man i 25-årsåldern döms för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olaga hot mot en ung kvinna i Älvsbyn.

Det har tagit så pass lång tid att få målet prövat att påföljden sänks.

Det har tagit så pass lång tid att få målet prövat att påföljden sänks.

Foto: Anders Wiklund/TT

Älvsbyns kommun2019-11-29 14:43

Kvinnan befann sig tillsammans med sin mamma på Storgatan i Älvsbyn när de stötte på mannen. Enligt kvinnan sprang mannen mot henne när han fick syn på henne, spottade på henne och sa att "sådana som du ska dö". Mamman vittnade också i domstolen och uppger att mannen puttade hennes dotter flera gånger och kallade dottern för "jävla hora" också.

Kvinnan blev upprörd och började enligt egen utsago "käfta" med honom. Hon uppger att hon var livrädd för att hon visste att mannen kunde göra verklighet av hoten och kan ha slängt iväg något litet hot själv. Hon uppger att om inte mamman gått emellan hade dottern fått stryk för mannen hade blivit väldigt fysisk.

Mannen har uppgett att kvinnan snackat skit om honom på deras skola, vilket ledde till att han blev mobbad. Han hade varit arg, ledsen och besviken och ville ha en förklaring. Tingsrätten uppfattar dottern och mammans vittnesmål som trovärdigt och tillförlitligt och mannen ska dömas för olaga hot och dessutom betala 7000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Han döms samtidigt för två ringa narkotikabrott och ett fall av drograttfylleri. Mannen förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Påföljden för den samlade brottsligheten mildras på grund av att hotet begicks för nästan två och ett halvt år sedan och enligt svensk rätt har man rätt att få brott prövade inom skälig tid. Därför bestäms påföljden till 70 dagsböter istället för 110 dagsböter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!