Hela kändis-Sverige hörde av sig till Maja

Anna Lundberg sökte kontakt med kändisar och artister på Facebook för att de skulle förklara för hennes dotter hur viktigt det är med sömn. Responsen blev otrolig.

Maja är väldigt bestämd av sig, men nu har kändisarna övertalat henne om att det faktiskt är bäst att sova på natten och ta hand om sig om man vill vara artist.

Maja är väldigt bestämd av sig, men nu har kändisarna övertalat henne om att det faktiskt är bäst att sova på natten och ta hand om sig om man vill vara artist.

Foto: Privat

Älvsbyns kommun2019-12-02 15:10

Annas tonårsdotter Maja har downs syndrom och stora artistdrömmar. Någonstans på vägen dit har hon fått för sig att artister jobbar istället för att sova på nätterna. Efter en lång period av sömnlöshet skrev mamma Anna Lundberg ett vädjande inlägg där hon efterlyste kändisar och artister som kunde förklara hur viktigt det är med sömn.

– Hon är ju en nattuggla, men nu hade det varit en längre period när jag skrev det halvt desperata inlägget. Det är helt otroligt hur så många har tagit sig tid att höra av sig. Vi har ju riktat det till någon särskild person utan de har hört av sig på eget bevåg, säger Anna Lundberg.

Trots att efterlysningen skickats från lilla Älvsbyn så har det nått ut till hela artistsverige. Musiker, författare, regissörer och skådespelare har hört av sig på olika sätt. Rapparen Petter skickade ett långt SMS-meddelande. Sean Banan ska ringa ett videosamtal när det passar, och många andra har kommenterat på inlägget.

"Hej Maja, det är Peg Parnevik här. Jag har hört att du har blivit artist, och jag vill berätta för dig att en av de viktigaste grejerna som artist är att man sover, äter och tar hand om sig själv", säger Parnevik i sin videohälsning.

"Gomorron Maja, det är jag, Markoolio, hoppas allting är bra. Jag är i Norge nu och spelar in ett tv-program och har sovit hela natten. Det är viktigt det här med sömnen över natten så att man är pigg och fräsch dagen efter och ska sätta sig i studion", hälsar en nyvaken Markoolio i en videohälsning.

"Att skriva böcker på natten hör inte hit. Då blir alla böcker faktiskt mest bara skit. Nej, allt roligt knäppt ska skrivas på dagen. Sen kan du chilla och stoppa godis i magen", hälsar Bert- och Suneböckernas författare Anders Jacobsson.

– Att de tar sig tid är helt otroligt. Maja blev verkligen jätterörd. Hon har bara suttit och hållit handen över munnen när hon sett de hälsningarna, särskilt då de som skickat med filmer som Markoolio och Peg. Hon kommer själv att göra en liten tackvideo till alla de som har hört av sig, säger Anna Lundberg.

Har hon tagit till sig av alla artistråd hon har fått då?

– Ja faktiskt. Hon hade vridit om dygnet totalt, och särskilt på helgerna då det är "extra mycket jobb". Men hon har sovit till och med under helgen. Igår låg hon i sängen kvart över tio. Så hälsningarna gav verkligen effekt, säger Anna Lundberg.

Efter många sömnlösa nätter med dottern chansade Anna Lundberg och skickade ut en liten vädjan om att få kontakt med någon slags artist som kunde prata Maja till sans.
Efter många sömnlösa nätter med dottern chansade Anna Lundberg och skickade ut en liten vädjan om att få kontakt med någon slags artist som kunde prata Maja till sans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!