Krögare JO-anmäler alkoholhandläggaren

Förvaltningsrätten nekade Älvsbykrögaren alkoholtillstånd. Nu överklagar krögaren beslutet och JO-anmäler kommunen.

Ägaren till Rickys place JO-anmäler nu socialutskottet i Älvsbyn samt två tjänstemän. (Arkivbild)

Ägaren till Rickys place JO-anmäler nu socialutskottet i Älvsbyn samt två tjänstemän. (Arkivbild)

Foto: Christoffer Markström

Älvsbyns kommun2019-09-22 16:12

Det var den 5 april som polisen besökte restaurangen som då saknade alkoholtillstånd. Enligt polisens rapport serverades det då alkohol i lokalen, vilket ledde till att socialutskottet i Älvsbyn den 22 maj meddelade att man beslutat att avslå krögarens ansökan om alkoholtillstånd. 

Krögaren har nu gjort en JO-anmälan mot två av de tjänstemän som hanterat ärendet samt mot socialutskottet i Älvsbyn. I anmälan antyds också att polisen begått tjänstefel. Krögaren skriver:"myndigheterna spelar under täcket med varandra och går runt mig som sökande". 

Till anmälan har en komplettering lämnats in där krögaren anklagar alkoholhandläggaren för att ha gått in i diariet och ändrat uppgifter samt försökt radera vissa handlingar sedan hen fått kännedom om JO-anmälan. 

Åsa Wikman är enhetschef vid Miljö- och hälsoskydd på Piteå kommun, som är den enhet som hanterat ärendet. Hon säger sig ha fullt förtroende för den nu JO-anmälda alkoholhandläggaren. 

– Jag har fullt förtroende för alkoholhandläggaren. Jag har väldigt svårt att tro att hen skulle ha gått in och försökt ändra något i efterhand. Jag tror inte att JO-anmälan kommer leda till något, säger Åsa Wikman. 

Älvsbykrögaren vill inte kommentera JO-anmälan i nuläget. 

– Jag vill berätta hela historien, men jag vill vänta tills den här processen är över, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!