Selholmens camping ska rustas upp

Politikerna röstade enigt igenom en upprustning av servicebyggnaden på Selholmens camping. En evighetsfråga som nu blivit möjlig.

Selholmens camping har länge haft ett stort renoveringsbehov. Nu ska först servicebyggnaden renoveras, med hjälp av gymnasieelever. (Arkivbild)

Selholmens camping har länge haft ett stort renoveringsbehov. Nu ska först servicebyggnaden renoveras, med hjälp av gymnasieelever. (Arkivbild)

Foto: Christoffer Markström

Älvsbyns kommun2019-11-26 09:29

Det är efter en motion från Liberalerna som man nu beslutat att fixa servicebyggnaden. Ett första steg för att få campingen att glänsa igen. Tanken är att kommunen ska utföra restaureringen i samarbete med Älvsbyns gymnasiums el- och byggprogram.

– Selholmens camping är en pärla men ligger lite i skymundan. Det är mycket glädjande att vi får bifall och särskilt att det blir bygg och elgymnasiets första byggprojekt att få göra något för Älvsbyn, säger Inger Lundberg, Liberalerna.

Enligt kommunalråd Tomas Egmark har det här varit en fråga under hela hans tid som politiker. Tidigare har man fått veta att det inte går att göra något åt campingen då det är ett vattenskyddsområde där vid älven. Han har också länge ansett att den ska renoveras, men det har alltid funnits beslutsunderlag om att det inte går.

– Jag ville ha det här förtydligat nu när motionen kom. Men nu har det bytts folk på byggkontoret. Nu är det Ingrid Karlsson som sitter där och enligt henne är det ingen fara. Jag litar fullständigt på henne och yrkar bifall till motionen, säger Tomas Egmark (S).

Tanken i motionen var att renoveringen ska kunna bekostas av intäkter från attefallshus från skolan. Det ansågs inte vara tillräckligt säkert, därför gjordes också ett tillägg om att lyfta hela kostnaden till budgetberedningen för att säkerställa att det faktiskt finns pengar.

– Vad gör vi annars om det tar slut pengar? Om de inte säljer nog många attefallshus, säger Tomas Egmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!