Det här hände medan du sov i natt

Här följer en sammanfattning av polisens verksamhet natten till söndagen.

Piteå kommun2019-10-13 09:12

Piteå

Vid 23-tiden omhändertog polisen en minderårig person för fylleri vid Noliaområdet i Piteå. Personen blev transporterad hem till föräldrarna. Patrullen skrev även en anmälan gällande våldsamt motstånd.

Luleå och Boden

Vid 20.45-tiden stoppade en polispatrull en personbil på Porsön i Luleå. Föraren blåste negativt men passageraren misstänktes för ringa narkotikabrott eget bruk och fick följa med till polisstationen för provtagning. En timme senare stoppade en polispatrull en annan personbil, den här gången i Boden. Föraren misstänktes för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, och fick följa med till polisstationen för provtagning. En polisanmälan upprättades även gällande grov olovlig körning.

Vid halv elva ringde vittnen polisen och uppgav att en man körde bil onykter på Hertsön i Luleå. En polisbil beordrades av polisens regionledningscentral och hittade igen bilen. Föraren stannade inte och polisens korta förföljande stoppade sedan den fortsatta färden. Föraren misstänktes för rattfylleri och fick följa med till polisstationen för provtagning. En anmälan upprättades gällande grov rattfylleri samt ej stannat på polismans tecken.

Samma tid omhändertogs en stökig och onykter person av en ordningsvakt på en krog i Luleå. Personen fick följa med polisen för tillnyktring.

En polispatrull kom till en krog i Luleå vid halv tolv då en onykter person sparkat en ordningsvakt mellan benen och sparkat en annan ordningsvakt mot benet. Polispatrullen omhändertog personen som fick följa med till stationen för tillnyktring. En anmälan upprättades gällande misshandel och våld mot tjänsteman.

En halvtimme senare var det stökigt på en krog i Luleå och en polispatrull fick avlägsna en person från platsen.

Vid halv tre-tiden uppgav en kvinna på O'Learys för ordningsvakterna att hon blivit slagen i ansiktet. Polis kom till platsen för att söka gärningsperson. En anmälan upprättades om ringa misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!