Övertänd villa totalförstörd i brand

En gastub ska ha exploderat inne i huset och en person har förts till sjukhus med rökskador. Villan utanför Kalix brann ner.

På söndagsmorgonen fanns i princip bara murstocken kvar av huset.

På söndagsmorgonen fanns i princip bara murstocken kvar av huset.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-10-27 04:28

Klockan 02.23 natten mot söndagen fick SOS alarm larm om en brand i en villa i Nyborg utanför Kalix. Villan var helt övertänd, enligt räddningstjänsten.

– Villan är helt övertänd. Vi har resurser på plats som skyddar kringliggande hus och vi har påbörjat släckningsarbetet. Branden är i nuläget under kontroll. Huset i fråga är dock totalskadat, det har i princip helt rasat ihop, säger Frida Klarin, inre befäl på räddningstjänsten.

En man fördes till sjukhus med ambulans. Ingen annan ska enligt polisen ha befunnit sig i huset. 

– En man har kommit ut ur villan, andningspåverkad av röken och med lättare brännskador, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisen. 

Polisen misstänker inte brott bakom branden. Enligt deras uppgifter har någon sorts gastub exploderat i huset. 

Räddningstjänstens insatsledare Knut Westman berättar att det var en kraftig explosion som gjorde så att fönsterrutorna flög ut och att syret som då kom in har skyndat på brandförloppet. 

Strax efter klockan fyra på morgonen höll räddningstjänsten på att avveckla arbetet kring villan. Branden var under kontroll men huset hade blivit totalförstört.

– Det finns i princip ingenting kvar av huset. Räddningstjänst stannar kvar på plats ett tag till för efterbevakning men branden är under kontroll, säger en person från SOS alarm.

Inga andra hus har skadats i branden, men räddningstjänsten har fått gå in och ventilera ut rök från en fastighet i närheten.

Knut Westman, räddningstjänstens insatsledare, var på plats vid eftersläckningen på söndagsmorgonen.
Knut Westman, räddningstjänstens insatsledare, var på plats vid eftersläckningen på söndagsmorgonen.
Karta: Holmbovägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!