Stökig natt i Norrbottens län

Polisen har haft en händelserik natt i Norrbotten. Flera fall av både rattfylla och bråk har rapporterats.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Luleå kommun2019-10-26 04:36

Fredagskvällen och natten till lördag har varit stökig på många håll i Norrbotten. Polisen rapporterar om flera rattfyllor och bråk. 

Strax innan klockan 21 omhändertogs en person för provtagning efter misstänkt rattfylla på Västermalmsleden i Älvsbyn. Några timmar senare runt 23.30 stoppades en man av polis på Älvbrovägen i Luleå, misstänkt för drograttfylla. Klockan 00.30 stoppades en kvinna i 25-årsåldern i Bergviken i Luleå, misstänkt för grovt rattfylleri. 

Ute på stan har det också varit stökigt på flera håll i Norrbotten. Vid klockan 23 greps två män i 30-årsåldern i Boden av ordningsvakter efter ett bråk. Männen fördes till polisstationen i Luleå och en anhölls senare misstänkt för misshandel och hot mot tjänsteman. Den andre mannen visade sig vara efterlyst och polisen höll då kvar mannen på stationen. 

På Allstar bar i Luleå omhändertogs under kvällen och natten ett flertalet personer av polisen för berusning. 

En man i Luleå är misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman efter att ha blivit omhändertagen för berusning. Mannen ska ha gjort motstånd och blivit belagd med handfängsel. 

Polisen rapporterar även om flera fall i Gällivare och Kiruna där personer blivit omhändertagna för berusning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!