Ung kvinna rånad i centrala Luleå

En ung kvinna och en man blev rånad i närheten av residenset i centrala Luleå vid 21-tiden på lördagskvällen. Vapen har varit inblandat i händelsen.

Kvinna rånad i centrala Luleå.

Kvinna rånad i centrala Luleå.

Foto: Johan Nilsson/TT/Arkivbild

Luleå kommun2019-11-25 09:55

Polisen har säkrat beslag och bevis från platsen och bekräftar att vapen varit inblandat. En källa till tidningen meddelar att kvinnan var mycket skärrad och sprang från platsen. Med på plats tillsammans med henne fanns också en ung man.

– Det handlar om ett fullbordat brott och polisen har skickade flera polispatruller till centrala Luleå och en hund som spårat på plats, säger polisens RLC-kommunikatör Cesar Saliba.

Händelsen är rubricerad som rån. Ingen av målsägande har behövt uppsöka vård. Polisen vill inte kommentera vad som blev stulet men berättar att det kan handla om två gärningsmän. 

22:30 utsattes en annan kvinna för försök till rån i samma stadsdel Bergsnäset. Två gärningsmän hade försökt locka kvinnan till sig genom att ha ropat på hjälp. Kvinnan lyckades slita sig loss från männen och larmade polis. 

– Vi utesluter inte att det handlar om samma personer. Polisen har säkrat spår och hållit förhör med vittnen, säger Cesar Saliba. 

Polisen har patrullerat i området och spårat med hund. Ingen person är frihetsberövad men enligt polisen är det ett bra utredningsläge. 

Uppdaterad 08.36

I bägge fall har polisens sökt efter gärningsmännen, bland annat med hund.

Det finns fortfarande ingen person som är frihetsberövad i ärendena.

Uppdaterad 14.31

Enligt Maria Linné, polisens RLC-kommunikatör, finns det inte någon pågående sökinsats efter gärningsmännen.

– Man sökte inledningsvis efter gärningsmän men just nu pågår det en sedvanlig polisutredning. Det finns inte någon som är frihetsberövad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!