Enligt SOS alarm inträffade olyckan runt 15.30-tiden längs väg 374 i höjd med Hundberget. Bilen ska ha färdats i riktning mot Vidsel när den plötsligt körde i diket och fattade eld. Räddningstjänsten lyckades få ut föraren och släcka branden. Det är oklart hur skadad föraren är.

Uppdatering klockan 16.44

Räddningstjänst och polis är kvar på platsen. Föraren är förd till sjukhus med ambulans. Enligt Piteå-Tidningens reporter på plats ligger bilen i diket mellan väg 374 och parkeringen nedanför Hundberget.

Artikelbild

– Det är som ingenting kvar av fronten på bilen. Den ligger på taket, så jag ser inte in. Men det ser inte ut som en bil som är utbränd i alla fall, säger PT-reportern Håkan Öberg.

Uppdatering klockan 17.40

Enligt insatsledare Hans Karlström var mannen som körde ensam i bilen. Han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

– Troligtvis blir det helikopterhämtning senare. Som vi kan bedöma det var han allvarligt skadad, men vi ska inte göra den bedömningen. Han var inte kontaktbar i alla fall, säger Karlström.

Artikelbild

När räddningstjänsten kom till platsen var det öppna lågor från framvagnen.

– Bilen låg på taket och det brann vid motorn. Vi drog ut föraren ur en väldigt rökfylld kupé, så han har säkert dragit i sig en hel del brandrök också, säger Hans Karlström.

Artikelbild

Räddningstjänsten och polisen har lämnat platsen.

UPPDATERAD 09:35 söndag

Artikelbild

Polisen meddelar att mannen avlidit och att anhöriga är underrättade. Mannen som är i 50-årsåldern är hemmahörande i Älvsbyn. Mannen fördes till Umeå universitetssjukhus för vård men han avled senareunder kvällen av skadorna. Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning