Hellström anlitade en utmärkt mentor

Under ett år har byggföretagaren Samuel Hellström anlitat en mentor för att utveckla bolaget. "Det har varit nyttigt", säger han

Årets menetor inom kateogorin växa är Keith Sivenbring i Luleå som coachat byggföretagaren Samuel Hellström,

Årets menetor inom kateogorin växa är Keith Sivenbring i Luleå som coachat byggföretagaren Samuel Hellström,

Foto: Tommy Norin

Luleå kommun2019-10-11 18:30

I drygt fem år har Almi Företagspartner i samarbete med Nyföretagarcentrum i Luleå delat ut priset Årets mentorer. På fredagen var det dags igen där landshövding Björn O Nilsson prisade Luleåkonsulten Keith Sivenbring för hans arbete med att coacha byggföretagaren Samuel Hellström i Öjebyn. Keith Sivenbring har arbetat som mentor inom nischen växande företag  och det gör Hellströms. Företaget omsätter drygt 300 miljoner kronor med 110 anställda.

– Keith Sivenbring har hjälpt mig med min personliga utveckling och företagets verksamhet. Han har gett mig tips hur jag jag bygga vidare på mina styrkor och använda dessa på rätt sätt i företagsutvecklingen. Det är bra att få tips av en mentor hur man ska tänka i olika situationer. Jag har fått verktyg, mallar och arbetssätt som är bra att använda och utgå i från i företagandet, säger Samuel Hellström.

Nyföretagarcentrum arbetar för att stötta nystartade företag. Malin Winberg i Luleå driver en verksamhet som handlar om att sälja tjänster som moderator och konferencier och hon håller föredrag. Hennes mentor Sofia Lampa, som driver företaget Konsultbuketten i Luleå, tilldelades utmärkelsen Årets mentor – starta.

– Sofia Lampa har varit ett ovärdeligt stöd och bollplank under min uppstart. Jag hade inte känt mig lika trygg och stabil som företagare om det inte vore för vårt samarbete det senaste året, säger Malin Winberg.

Camilla Sehlin är verksamhetschef vid Nyföretagarcentrum i Luleå som stöttar nystartade företag,
Camilla Sehlin är verksamhetschef vid Nyföretagarcentrum i Luleå som stöttar nystartade företag,
Karta: Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!