Karlavagnen förde dem samman - nu är de gifta

Det är aldrig för sent för kärleken. Det har Margareta ”Maggie” Eriksson och Leif Aava erfarit. Radioprogrammet Karlavagnen förde dem samman och på tisdagen gifte de sig i Boden.

På Maggie Erikssons 70-årsdag firade hon och Leif Aava dubbelt. De passade på att gifta sig.

På Maggie Erikssons 70-årsdag firade hon och Leif Aava dubbelt. De passade på att gifta sig.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2019-10-09 20:45

Leif Aava berättar att en kväll för fem-sex år sedan handlade Karlavagnen om hur en karl är. Han ringde in och berättade lite om sig själv. 

– Att jag är lugn och snäll och vilka intressen jag har, att jag tycker om att jaga, fiska och vara ute i naturen. 

Efter Karlavagnen ringde de upp från programmet och berättade att två kvinnor hade hört av sig. Kvinnorna ville komma i kontakt med honom och de undrade om de fick lämna hans telefonnummer. Det fick de, så ringde Maggie Eriksson. 

– Sedan pratade vi hela natten, berättar Leif Aava. 

Vad gjorde att du fastade för Leif?

– Ja, det kan man ju undra, skämtar hon. Det var hans intressen. 

Hon tycker själv om jakt och fiske. 

De pratade om sina respektive familjer. Hon har två barn och han har två. Både Leif och Maggie hade förlorat sin livskamrat. Hon berättar att innan hona hade fått kontakt med Leif bestämt sig för att leva ensam. Då bodde hon i Arbrå i Hälsingland.

– Men det var lite långsamt. 

Leif åkte ned till henne och på den vägen är det. De lärde känna varandra och Leif Aava tillägger att SJ tjänat mycket pengar på dem för det blev några resor innan Maggie flyttade upp till Boden för ett år sedan. 

Maggie Eriksson säger att hon trivs här. 

– Det går bra. 

Hon fyllde 70 år tisdagen den 8:e oktober och de valde att fira dubbelt då de samtidigt gifte sig. Det var första gången för henne, eftersom hon tidigare levt i samboförhållande. 

Beslutet att gifta sig bottnar delvis i en önskan att skapa en gemensam trygghet och bas för dem båda. Maggie Eriksson ville dock ha det enklast möjligt. Bosse Strömbäck förrättade den borgerliga vigseln. Han och Leif Aava känner varandra sedan 1970-talet. 

– Ni vill ingå äktenskap med varandra. Äktenskapet bygger på kärlek och tillit. Genom att ingå äktenskap så lovar ni att respektera och stötta varandra. Som makar är ni två självständiga individer, men som hämtar styrka ur er gemenskap. 

Sedan sa Maggie Eriksson och Leif Aava  ja till varandra. 

Leif Aava berättar att nästa steg  de funderar på att ta är att köpa hus. 

Bosse  Strömbäck var borgerlig vigselförrättare när Leif Aava och Maggie Eriksson gifte sig den 8 oktober. Han och Leif Aava känner varandra sedan tidigare.
Bosse Strömbäck var borgerlig vigselförrättare när Leif Aava och Maggie Eriksson gifte sig den 8 oktober. Han och Leif Aava känner varandra sedan tidigare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!