Minibuss voltade i Abisko – en person omkom

En minibuss har voltat i Abisko på grund av ishalka. En spansk person omkom i olyckan.

En minibuss har voltat i Abisko på grund av ishalka.

En minibuss har voltat i Abisko på grund av ishalka.

Foto: NMAB

Kiruna kommun2019-10-13 16:51

En minibuss bärandes sju personer, en norsk handledare och sex utbytesstudenter från Spanien tillhörande Nord   Universitet i Levanger, voltade i närheten av Abisko i Kiruna kommun tidigt på söndag morgon. Minibussen ska ha fått sladd och sedan voltat på grund av ishalka på vägen.

Enligt räddningstjänsten har en person avlidit och sex personer vårdas på olika sjukhus i Tromsö och Narvik.

Norsk ambulanshelikopter, ambulans från både Norge och Sverige ryckte ut tillsammans med en stor styrka från räddningstjänsten. Bland annat ska en person ha blivit fastklämd vid olyckstillfället.

Minibussen är norskregistrerad och de inblandade ska vara en norsk förare tillsammans med sex spanska utbytesstudenter som har koppling till en skola i Norge.

Sjukhuset i Narvik meddelar att tre personer var oskadda och att tre hade skador men ingen av dem bedömdes vara allvarligt skadad. 

Vägen stängdes av i båda riktningar medan räddningspersonal jobbade med olyckan.

Det ska han varit mycket halt på vägen och det bedömt som en troligen orsak till olyckan. Det är, enligt polisen oklart hur olyckan gått till. Olyckan kommer nu att utredas av polisen. Det är konstaterat att det var minus tre grader och var väldigt halt på platsen.

Enligt polisen är personerna cirka 25-30 år gamla. En spansk person är bekräftat död, enligt polisen. Anhöriga till den avlidne är underrättade i Spanien.

Ett kristeam är engagerade i Norge och framför allt på det universitetet där de spanska eleverna studerade.

Karta: Abisko
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!