Offret ströps till döds – kvarlevorna brändes

Offrets ströps till döds efter en brutal misshandel med slag och sparkar. Därefter försökte gärningsmännen bränna kvarlevorna för att städa undan alla spår. Det är åklagarnas sanningen om Kirunamordet.

I skogarna utanför byn Parakka brändes offret för att sedan grävas ner.

I skogarna utanför byn Parakka brändes offret för att sedan grävas ner.

Foto: Privat

Kiruna kommun2019-12-05 10:00

Det är en fasansfull sanning som åklagarna målar upp i åtalet efter det misstänkta mordet i Kiruna. Det påstår åklagarna, erfar Norr Media. 

28-åringen misshandlades med slag och sparkar, och dog sedan av våld mot halsen på natten mot den 27 juli. Det visar rättsläkarnas utredning.

Enligt åtalet ska gärningsmännen även ha suttit på offret, stoppat föremål i hans mun och tejpat igen den med sju lager silvertejp.

Ett våld som medfört frakturer på tungbenet, muskelblödningar på halsen och en rad blånader och underhudsblödningar på flera ställen på kroppen.

Misshandeln ska ha varit mycket utdragen och pågått i uppemot 15 minuter.

Påståendet från vice chefsåklagare Anna Bergström och kammaråklagare Henrik Wallin, är att de tre männen tillsammans och i samförstånd har dödat 28 åringen.

Efter att den misstänkta trion, 29, 37 och 38 år gamla, dödat Kirunabon transporterade de kroppen till skogarna utanför Parakka. Där brändes kvarlevorna och grävdes sedan ner i skogen.

Dagarna efter dådet ska de misstänkta vid flera tillfällen fortsatt att städa efter sig genom att bränna offrets kläder och andra tillhörigheter.

De tre männen åtalas även för brott mot griftefriden efter att de "skymfligen behandlat liket" genom att packa in det i tyg, flytta det med bil, binda armarna och därefter tända på kvarlevorna med diesel.

 Åklagarna framför också ett alternativt yrkande för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Polisen spärrade av lägenheten direkt efter försvinnandet.
Polisen spärrade av lägenheten direkt efter försvinnandet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!