Spirituell dans i konstparken

Casper Sundström och Hampus Hallberg har en sak gemensamt. De gillar att dansa och det gör de vid Svenska balettskolan.

Elever vid Svenska balettskolan bjöd på en improviserad dansuppvisning.

Elever vid Svenska balettskolan bjöd på en improviserad dansuppvisning.

Foto: Maria Johansson

Piteå kommun2019-09-24 20:56

– Vi går i samma klass och har dansat i balettskolan sedan vi gick i trean. Vi blev intresserade när vi hade dans på schemat vid en gymnastiklektion, säger Casper Sundström.

Han och kompisen Hampus Hallberg går i nionde klass vid Christinaskolan. Båda är 15 år och dansar 12-15 timmar i veckan vid Svenska balettskolan.

Tonåringarna har hängt med balettskolan i många år och de tycker fortfarande att det är roligt, och under tisdagskvällen bjöd de och sju tjejer på föreställningen en Dansvernissage i Piteås konstpark. Ett 30-tal besökare följde uppträdandet.

– Oftast består undervisningen av balett, men ikväll blev det mer modern dans, sa danspedagogen Ann-Sofie Hartman Thelin till PT efter föreställningen.

– Tidigare har vi repeterat vid skateparken på Norrstrand och även dansat i vattnet vid Norrstrand. Men i kväll var det för kallt,  sade hon.

Publiken fick se flera dansanta nummer som genomfördes på olika platser i konstparken. En stor del av uppträdandet var improvisationer. Under föreställningen värmdes publiken upp med varm saft och salta pinnar.

Svenska balettskolan har som PT skrivit om drabbats av nedläggning. Den klass som går nu är den sista. Efter vårterminen är det slut. Men det är ingenting som lägger sordin över verksamheten.

– Nej. vi ska sluta med flaggan i topp. Vi jobbar på som vanligt, som om det skulle bli en fortsättning för Svenska balettskolan, säger Ann-Sofie Hartman Thelin.

Casper Sundström och Hampus Hallberg går i nian . De har dansat sedan de gick i trean.
Casper Sundström och Hampus Hallberg går i nian . De har dansat sedan de gick i trean.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!