Hollywoodfrun Åsa: Filma med Gunilla är kul

Bokaktuella Hollywoodfrun Åsa Vesterlund skulle gärna göra en ny säsong av det populära programmet och då umgås mer med tidigare antagonisten Gunilla.

Åsa Vesterlund, känd från Hollywoodfruar, är aktuell med en ljudbok om hennes liv.

Åsa Vesterlund, känd från Hollywoodfruar, är aktuell med en ljudbok om hennes liv.

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-11-14 13:22

44-åriga Åsa Vesterlund är Hortlaxbon som blivit kändis genom populära realityserien "Hollywoodfruar". Nu är hon aktuell med sin självbiografi. Redan 2011 kom den ut, men eftersom den blev slutsåld kommer en ny utgivning.

– Det blir en ljudbok där jag själv läser. Inte trodde jag att det skulle vara så svårt, men det skulle vara på rikssvenska utan dialekt. Sen var jag ovan att vara i en studio. Jag kan förstå varför man använder skådespelare men det var jätteroligt att läsa in den själv.

Boken är i stort sett likadan som den första, med några smärre ändringar. I veckan kommer den ut.

– Jag berättar bland annat om min hudcancer och om min exman, hur vi träffades. Många tror att jag gifte mig rikt, men det var tvärtom. Han hade stora skulder. Boken tillägnar jag...Nä, det kan jag föresten inte avslöja.

Åsa Vesterlund är lättpratad och bjuder på sig själv. Så är hon också i serien som fick höga tittarsiffror även denna säsong.

– Jag tycker att det blev en bra säsong. Jag var mig själv men hade bestämt mig för att vara lite mer laid back och inte dra det stora lasset för att göra en bra show. Jag tycker att jag parerade konflikterna men stod upp för mina åsikter.

Hennes stora antagonist tidigare säsonger har vara Gunilla. Men den stridsyxan är nergrävd.

– Jag har till och med sms-kontakt med henne efter fruarna och det trodde jag aldrig. 

Numera föredrar hon Gunilla framför andra fruar eftersom hon inte är falsk utan säger vad hon tycker och tänker. 

–  Det är kul att filma med henne och jag skulle gärna umgås mer med henne om det blir en nästa säsong.  Vissa av fruarna går ju knappt att ha ett samtal med, de har inget att säga. Gunilla är mer som mig, vi kan säga lite för mycket ibland.

Vad händer i framtiden?

– Jag har två nya projekt på gång som jag inte kan avslöja än. Men det är något annorlunda. En har med underhållning att göra och den andra är något helt annat. Det ska bli jättespännande att göra något helt nytt. 

Lyxlivet i Kalifornien lämnar hon gärna för att åka upp till Piteå.

– Lyxliv och lyxliv.  För mig är det lyx att ha tid för det jag vill göra, ha hälsan och ingen hudcancer. Om det sen finns pengar på banken är det en bonus.

"Hemma" är hon mer sig själv och kan göra det hon vill utan att någon bryr sig.

– Jag älskar att gå på Grisberget. Sen är jag ju skogsägare också, vilket förvånar många, speciellt i USA.

Deltagarna i Hollywoodfruar. Numera är Åsa Vesterlund vän med sin gamla antagonist Gunilla och de har till och  med fortstatt ha kontakt efter inspelningarna.
Deltagarna i Hollywoodfruar. Numera är Åsa Vesterlund vän med sin gamla antagonist Gunilla och de har till och med fortstatt ha kontakt efter inspelningarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!