ICA-handlare nominerade till Årets företag

Nomineringarna till näringslivsgalan den 8 november är klara och på fredagen presenterades kandidaterna vid ett möte i Acusticum

ICA-handlarna Daniel och Jenny Stenmark hoppas på pris den 8 november.

ICA-handlarna Daniel och Jenny Stenmark hoppas på pris den 8 november.

Foto: Tommy Norin

Piteå kommun2019-10-11 19:00

Familjen Stenmark öppnade dörrarna till ICA Kvantum 2005. Idag leds verksamheten av Jenny och Daniel Stenmark. De har utvecklat en handel som omsatte 200 miljoner kronor senaste räkenskapsåret och som sysselsätter nära 70 personer.

– Vi trodde väl aldrig att vi skulle komma upp i de siffrorna, säger Daniel Stenmark. 

Han och Jenny Stenmark säger att den onlinehandel där kunder kan beställa mat via internet, och matkassen med recept är en viktig del av verksamheten,.

– Och etableringen av apoteket har bidragit till kundtillströmningen, säger Jenny Stenmark.

Företaget är ett av tre som är nominerat till utmärkelsen Årets företag. Priset delas ut vid Piteå business award den 8 november.

– Det är fint att bli nominerad. Få en bekräftelse på att vi det vi gör är bra, säger Daniel Stenmarik.

Tromb som sysslar med digital affärsutveckling är också nominerat i kategorin Årets företag. Företaget startade 2015 där vd:n Anders Hallberg utvecklat en verksamhet som beräknas omsätta 75 miljoner kronor i år med 70 anställda.

Kunderna är spridda, allt från Luleå till Stockholm och Chicago.

– Vi har ambition att följa våra kunder ut i världen, säger Anders Hallberg.

Han säger om den positiva utvecklingen och att företaget blivit nominerat.

– Det beror på att jag har anställt folk som är smartare än jag, säger han.

Vid näringslivsgalan delas det ut priser i sju kategorier. I kategorin Årets besöksanledning finns kandiaterna,  Pensionatet som leds av Lisa Hellmér och My Berglund, Solanderleden, och Svensbylijda

Lisa Hellmér är glad över nomineringen och  konferenciern Fredrik Nilsson frågade henne vem hon skulle vilja ha som drömgäst. vid Pensionatet.

– Jag skulle vilja arrangera en konsert med Bo Sundström i Bo Kaspers och Beyoncé. Det skulle bli ett häftigt möte.

. Brith Fäldt, ordförande för Svensby hembygdsförening, pekade på att i sommar har Svensbylijda slagit publikrekord med över 30 000 besök.

Linda Celander, Marie Dissanayake och Fredrik Högberg är nominerade till Årets UF-ambassadör. Arbetet går ut på att stötta unga personer som vill satsa på ung företagsamhet. Lundqvist trä tillhör kandidaterna tilll Årets varumärke, Blikk Sverige AB tillhör kategorin Åtets Start up, Årets hållbarhetsbris föreslås gå till antingen Alterhedens rabarberi, Pitebo AB för energisparprogrammet, eller till Smurfit Kappa för deras leverans av överskottsvärme. Sivs ur och guld, Evosport som designar innebandyklubbor och Kiosken pizza och vin finns i kategorin Årets småföretagare.

Anders Hallbergs Tromb är nominerat till Årets företag.
Anders Hallbergs Tromb är nominerat till Årets företag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!