Kreativ dag där alla visade sitt bästa jag

Under premiären på "Mitt bästa jag" vid Framnäs folkhögskola fick alla elever chansen att prova på vad hela skolan har att erbjuda.

Måla kan vara kul. Emma Wallin tog med sig barnen Thea och Hellmer. Britt-Inger Lindholm går konstutbildningen liksom barnens mormor Majvy Wallin.

Måla kan vara kul. Emma Wallin tog med sig barnen Thea och Hellmer. Britt-Inger Lindholm går konstutbildningen liksom barnens mormor Majvy Wallin.

Foto: Annika Lahti

Öjebyn2019-10-11 14:43

Runt om, i nästan alla rum och i foajén samt i aulan pågick aktiviteter på fredagen. Då hade dagen "Mitt bästa jag" premiär på skolan och dagen presenterades genom seminarier och workshops.

– Tidigare har vi inbjudit till öppet hus på Framnäsdagen, men det har aldrig kommit så många utomstående. Därför satte vi i år fokus på våra utbildningar. Elever har fått möjlighet att ta del av vad man gör på andra utbildningar, säger Eva Lundberg, arbetsterapeut och med i arrangörsgruppen.

Ett nytt koncept som uppskattades av eleverna.

– Jag har bokat en del pass på andra linjer. Det är kul att få en bredare syn på skolan. Ofta känner man inte till vad andra gör, säger Emelia Hannu som var en av dem som sålde fika i kafeterian.

Vid skolan finns flera utbildningar, allt från allmän linje till flera kreativa kurser till neurokurser och förberedande polisutbildning. Det märks på miljön att människor tillåts vara olika, ha olika intressen med olika förutsättningar.

– Vi har en stabil skola med stort utbud. Glädjande är att antalet elever ökade med 30 procent förra läsåret, säger Lundberg.

I foajén turades olika musikgenrer om att underhålla. Det hölls workshops för konstintresserade, liksom i dans, gospel och självförsvar. Även seminarier ordnades, bland annat vilken betydelse naturen har för din hälsa och hur man gör för att nå sina mål. 

Nytt för i år är en festkväll för all personal och alla elever där musikelever står för underhållningen.

En workshop med dans under ledning av danslärare Johanna Lennix.
En workshop med dans under ledning av danslärare Johanna Lennix.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!