Fläskodds på PIF i Köpenhamn

Piteålagen spelar huvudroll i veckodraget. Höga 3,20 bjuds på PIF-seger i Köpenhamn och 2,35 på att Teg vinner mot PHC i hockeyettan.

Foto: Jens Ökvist

Sport2019-09-24 06:00

Jag tillhörde inte den stora skaran som med Champions League-matchen på LF Arena som måttstock tror att PIF-dam skulle vända på steken mot Bröndby. Förutom en fet chans i inledningen ansåg jag att Bröndby hade god kontroll på PIF-inläggen från kanterna och alla hemmaförsök till instick i offensiv box.

Bröndby lär hur som helst bli varse om att det är ett uppgraderat Piteå de möter torsdag kväll. Linköpingsmatchen i söndags skvallrade om att PIF-formen står i zenit eller var det så att det haussade östgötagänget helt enkelt ska tillhöra allsvenskans undre halva.

3,20 på PIF-tvåan är hur man än vrider och vänder på steken ett kanonodds. Största hotet i dagsläget är väl ett väntande regn i kombination med en gräsplan. Regn och rusk har Piteå tacklat ett par gånger under säsongen, men inte på naturgräs.

Apropå damfotboll och Linköping möter laget nästjumbon Djurgården (1,25-8,00). Varning för en motivationstvåa där!

Piteå Hockey knep första trepoängaren i den norra hockeyettan inför knappa 200 åskådare hemma i LF-borgen. Onsdag kväll väntar en tuff bortamatch mot Teg. Piteå slog ut Teg ur play off i våras och lagen har mötts ett par gånger under hösten i träningsspel med var sin vinst som utfall. Teg tog en fet skalp i söndags när Boden fälldes trots hemmarink. Teg lär sälja sig dyrt hemma onsdag kväll. 2,35 är oddset på båda lagen och Piteå saknar fortfarande snipern Joakim Högberg. Fördel Teg där!

AIK föll i derbyt mot Hammarby i fotboll-allsvenskan. Frågan är om ett senaste månaderna hårt matchande AIK reser sig mot IFK Göteborg (1,82-5,00). Djurgården faller knappast mot Falkenberg (1,21-17,50). Malmö FF möter Helsingborg en alltid lika het match (1,25-13,90).

Oskarshamn toppar SHL och tänka sig när det vankas första Smålandsderbyt är det jumbon Växjö laget möter i bortahall (1,87-3,70). Det intressanta med Oskarshamn är att laget mött tabelltvåan Djurgården, trean Skellefteå och fyran Leksand så här långt, eller är det bättre att säga så här kort. SHL-omgången ser några starka ettor:

Luleå-Linköping (1,78-4,10), Färjestad- Malmö (1,70-4,25) och Djurgården- HV 71 (1,75-4,15). Hela 2,60 bjuds på Skellefteå mot Frölunda (2,38) hemma.

Veckodraget blir dubbeln Piteå dam och Teg. 7,52 i odds om den dubbeln sitter.

Karta: Brøndby Stadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!