"Jag är inte beroende av var Robin spelar"

Pojkvännen Robin Kovács ryktas vara på väg bort från Luleå Hockey. Det påverkar inte Luleå MSSK:s målvakt Minatsu Murase.

Luleå MSSK gör sig redo för dubbla hemmamatcher. Troligen kommer Minatsu Murase vakta kassen en av dagarna.

Luleå MSSK gör sig redo för dubbla hemmamatcher. Troligen kommer Minatsu Murase vakta kassen en av dagarna.

Foto: Andreas Elvstrand

Luleå2019-11-14 16:00

Den 24-åriga burväktaren gör sin första säsong i Luleå MSSK. Tidigare har hon spelat sju år i AIK där hon nästan alltid varit det givna förstavalet mellan stolparna.

Nu konkurrerar hon med Sara Grahn om platsen.

– Klart att det är något jag inte riktigt är van vid, men jag tycker att det fungerar bra. Jag har mycket annat i livet som tar upp min tid, säger Minatsu Murase som trivs med den delade målvaktssysslan.

För ett drygt år sedan fick hon barn tillsammans med pojkvännen Robin Kovács. Luleå Hockey-forwarden har varit omskriven senaste veckan – detta sedan Aftonbladet rapporterat om en flytt till Örebro nästa säsong.

Kovács har dementerat uppgifterna men rykterna kvarstår, vilket också skapar frågetecken kring Murases framtid i Luleå MSSK.

– Jag har den här säsongen på kontraktet, och precis som vanligt när ett kontrakt går ut vet man inte riktigt vad som kommer att hända. Likadant är det nu, men jag är inte beroende av var Robin spelar, förklarar hon.

När Piteå-Tidningen besöker hockeydamernas träning på torsdagsmorgonen är det full fart. På fredag återupptas seriespelet i SDHL.

– Vi har haft landslagsuppehåll men nu är alla taggade på att spela matcher igen.

Minatsu Murase var en av spelarna som deltog när Damkronorna hade träningsläger i Falun förra veckan. Det var landslagets första samling efter konflikten mellan spelarna och förbundet.

– Jag tycker att det var bra stämning och att det var roligt att vara med igen, det var ett tag sedan förra gången.

För Luleå MSSK, som vunnit SM-guld tre av de senaste fyra åren, har säsongsinledningen varit en besvikelse. Efter 13 matcher ligger laget femma i tabellen. Upp till serieledaren HV71 (som dock spelat tre matcher mer) skiljer hela 20 poäng.

– Det har varit lite upp och ner men vi jobbar vidare och förhoppningsvis kommer det att bli bättre och bättre. Vi har varit för ojämna och måste hitta en högre lägstanivå, menar Minatsu Murase.

Själv har hon vaktat kassen sex gånger och stoppat 91,8 procent av skotten. Sara Grahn har fått förtroendet i sju matcher och har en räddningsprocent på 92,4. Mycket talar för att de kommer att stå var sin match när Luleå MSSK spelar dubbla hemmamatcher i Coop Norrbotten Arena. 

På fredag kommer Leksand på besök. På lördag utgör Brynäs motståndet.

– Men vi tänker inte så mycket på vilka vi möter, säger Murase. Hela serien består av bra lag och vi fokuserar bara på vårt eget spel.

Minatsu Murase gör sin första säsong i Luleå MSSK och trivs med den delade målvaktssysslan.
Minatsu Murase gör sin första säsong i Luleå MSSK och trivs med den delade målvaktssysslan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!