"Jag har fått kämpa i motvind"

Det har varit två skadefyllda år i Piteå IF för Johanna Antti. Om det blir någon fortsättning i klubben vet hon inte.

Johanna Antti har haft två skadefyllda år i Piteå. Nästa säsong vet hon inte vad som händer.

Johanna Antti har haft två skadefyllda år i Piteå. Nästa säsong vet hon inte vad som händer.

Foto: Andreas Elvstrand

Piteå kommun2019-10-07 22:40

Hon värvades till Piteå inför förra säsongen. Visserligen hade hon en skadefylld säsong i Assi bakom sig, men klubben såg utvecklingspotential i den numera 20-åriga spelaren kan spela både yttermittfält och forward.

Men tiden i Piteå har mest präglats av ännu mer skadeproblem. I damallsvenskan har det bara blivit en dryg minuts inhopp. Det var förra säsongen.

– Jag har fått kämpa i motvind. Ett knä har inte fungerat och jag gjorde en operation i maj. Jag kom tillbaka efter sommaruppehållet och det känns som att det är först nu jag börjat få komma igång.

Nu huserar hon i Piteås F19-lag. Där har hon gjort fyra mål på fem matcher sedan comebacken.

– Ja, det känns skitkul!

Några mål blev det dock inte i säsongens sista hemmamatch. Hela Piteå nollades mot Umeå IK på LF Arena. Laget fick varken ordning på försvarsspelet eller presspelet och förlorade till slut med 0–4 mot serieledaren.

– Vi har gjort bra matcher tidigare, senast spelade vi 3–3 mot Morön och vi har även vunnit med 1–0 borta mot Brommapojkarna. Vi är starka och vi vill och vi kan, men just i dag var vi inte där, tyckte Johanna Antti.

På söndag avslutar Piteå F19 seriespelet borta mot Hammarby. Tabellen är jämn, men förmodligen slutar laget någonstans i mitten. Det är inte Johanna Antti helt nöjd med.

– Vi siktar alltid uppåt såklart.

Matchen kan också vara hennes sista i klubben.

Vad händer nästa säsong?

– Jag har absolut ingen aning. Jag vill såklart spela fotboll men jag vet inte vad Piteå vill. Allt är lite oklart och just nu har jag ingen aning om hur framtiden kommer att se ut.

Piteås F19-lag förlorade sista hemmamatchen med 0–4 mot Umeå IK.
Piteås F19-lag förlorade sista hemmamatchen med 0–4 mot Umeå IK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!