Luleå Hockey stegar in i den digitala världen

Luleå Hockey startar ett e-sportlag i EA Sports NHL-spel. Laget börjar med att delta i den högsta ligan av ECL –European Championship League, som startar den här veckan.

Luleå Hockey startar e-sportlag.

Luleå Hockey startar e-sportlag.

Foto: Montage

E-Sport2019-11-12 15:15

E-sport är på frammarsch i hela världen, och nu är Luleå Hockey nästa förening att haka på trenden utifrån ett initiativ från SHL, med syfte att bredda hockeyn.

Redan den här veckan startar ECL – European Championship League, där Luleå Hockey kommer att delta.

Föreningen har satt samman ett lag i spelformen sex mot sex, där varje spelare i laget styrs av en mänsklig spelare.

– Som en spännande aktivitet för att bredda intresset för hockey bland barn och ungdomar har vi beslutat att starta upp ett lag i det populära spelet NHL 20 från EA Sports. Vi tar oss an denna satsning med öppet sinne och har nu satt samman ett lag som kommer att representera Luleå Hockey, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom i ett pressmeddelande.

– Uppdraget att hitta de spelare som skall representera Luleå Hockey har vi givit till vår medarbetare Andreas Joanson. Andreas har sedan tidigare god erfarenhet av att driva den här typen av lag för just NHL-spelet och besitter ett mycket välbehövligt kontaktnät som legat till grund för att vi nu har ett e-sportlag som det skall bli intressant att följa framöver.

De första spelarna för Luleå Hockey i NHL 20 är Hampus Duvefelt, Viktor Ghamari, Connor Martindale, Ville Luukkonen, Mattias Tagesson, Ville Korhonen, Aleksi Ahola, och Joni Pentti.

Sportchef blir Andreas Joanson.

– Glädjande nog har det funnits ett stort intresse för att representera Luleå Hockey så vi känner oss mycket nöjda med de spelare som valt att spela för Luleå Hockey den kommande säsongen. Det är ett gäng mycket rutinerade spelare som sedan tidigare spelat tillsammans under flera säsonger, med meriter av att ha placerat sig topp fyra i såväl Europamästerskap som svenska mästerskap och som kommer att representera vår förening under innevarande säsong, säger Joanson.

– Det är ofta snabba ryck inom hockeyn och detsamma gäller för våra e-sportare. Vi börjar direkt med tuffast möjliga utmaning när ECL Elite – den högsta ligan av European Championship League – skall avgöras. En liga där vi precis som i den vanliga hockeyn är med och tävlar tillsammans med andra lag om vilka som är bäst i hela Europa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!