Det var en tät match när Luleå Hockey mötte serieledarna Rögle på bortaplan. "Vi kan bättre än så här", säger Lassinatti.

Joel Lassinantti hade en svettig afton borta mot serieledande Rögle.

Ishockey2019-10-03 22:13

Luleå Hockey kom till bortamatchen med sju raka segrar mot just Rögle. Den sviten bröts.

Första perioden var ganska jämn spelmässigt även om det var hemmalaget som startade matchen bäst. Rögle hade någon halvchans under de första tio minuterna, men det var Luleås Robin Kovacs som fick den första riktigt heta. Kovacs stod vid den bortre stolpen och passningen gick fram fast pucken studsade över hans klubba.

– Vi får se till att sätta någon av chanserna vi får i nästa period, säger Daniel Sondell.

Nils Höglander försöker kopiera Farleys offensiva tackling efter 12:49, men den träffar Fredrik Styrman så illa att han får hjälp av isen med befarad hjärnskakning. Höglander fick matchstraff för det tilltaget.

Luleå kunde dock inte utnyttja det tillfället.

– Han har hjärnskakning det är helt klart, men jag tror att han reder sig, förklarar tränare Tomas Berglund för Cmore innan andra perioden.

Rögle tog initiativet även i den andra perioden. Hemmalaget skapade en hel del riktigt vassa chanser, men Joel Lassinantti var som vanligt riktigt tät.

Men efter 10:47 kommer Luleås ledningsmål och det var Jack Connolly som gjorde säsongens första mål.

– Det var skönt att få målet där och en liten revansch efter slarvet tidigare i perioden, säger Petter Emanuelsson som stod för framspelningen till Luleås ledning.

Den poängen innebar också att Emanuelsson nu står på 100 gjorda poäng i SHL.

I tredje perioden fick Rögle chansen att spela med en man mer och man satte ett bastant tryck på, men utan att överlista Lassinantti. Strax efter den utvisningen hittade domaren ytterligare en då Juhani Tyrväinen satte en tuff tackling på Craig Schira.

Då kom också kvitteringen då Dennis Everberg till slut fick helt öppen kasse.

Juhani Tyrväinen tog dock snabb revansch då han satte 2–1-målet mindre än en minut senare. Det målet var finländarens första i SHL.

Det var inte klart där för ytterligare några minuter senare kom hemmalagets kvittering på nytt.

2–2 stod sig ordinarie matchtid ut och det blev förlängning.

Där blev det förre Luleåbacken Craig Schira som avgjorde matchen.

– Vi kan nog lite bättre än så här, säger Joel Lassinantti.

Matchfakta

Rögle–Luleå Hockey

Målen: 0–1 (30:47) Jack Connolly (Petter Emanuelsson, Nils Lundkvist), 1–1 (48:28) Dennis Everberg (Kodie Curran, Leon Bristedt), 1–2 (49:21) Juhani Tyrväinen (Oscar Engsund), 2–2 (51:20) Mattias Sjögren (Kodie Curran), 3–2 (61:14) Craig Schira (Erik Andersson).

Skott: 35–23 (3–8, 19–9, 11–5, 2–1).

Utvisningar, Rögle: 1x5, 1x20, 2x2  Luleå: 5x2