Målskytten klar för Piteå IF

Hittills har spelare lämnat Piteå IF. Nu är första nyförvärvet klart. En av Sveriges bästa målskyttar utanför elitfotbollen: Cajsa Hedlund, Infjärdens SK.

Cajsa Hedlund är klar för Piteå IF.

Cajsa Hedlund är klar för Piteå IF.

Foto: Erik Dalberg

Fotboll2019-11-25 16:10

Den som har läst PT:s sportartiklar senaste åren kan knappast ha missat den 20-åriga forwardens framfart.

Hedlund har öst in mål för Infjärden.

I debutsäsongen i division 1 ifjol satte hon 21 bollar på 17 matcher. Den senaste säsongen blev det 26 mål på 22 matcher plus ett antal assist.

PT har tidigare avslöjat att Kalmar, Morön, Bodö samt Piteå IF har kontaktat henne. Till den skaran ska också Hammarby och Örebro läggas.

Men det blev ett kontrakt på ett år med Piteå IF.

– Jag har tittat på var jag kan utvecklas allra mest och då har jag landat i att Piteå är bäst. Det har gått bra för tidigare spelare som har gjort det valet, säger hon till PT och fortsätter:

– Jag ser fram emot det här jättemycket och det blir ett högre tempo, men jag är beredd att verkligen kriga för att få speltid även om det kommer att ta tid att acklimatisera sig. Allt känns väldigt bra.

Piteås trupp just nu.

Målvakt: Caroline Frykgård.

Backar: Lena Blomkvist, Faith Ikidi Michael.

Mittfältare: Linn Vikström, Julia Karlernäs, Ellen Löfqvist, Selina Henriksson.

Anfallare: Fernanda Da Silva, Nina Jakobsson, Cajsa Hedlund, Cecilia Edlund.

Lämnat har: June Pedersen (Hammarby), Ronja Aronsson (Linköping), Olga Ekblom (flyttat hem till Stockholm), Elin Bragnum (klubb oklar),  Cajsa Andersson (Linköping), Emelie Lövgren (klubb oklar).

Linnea Selberg är korsbandsskadad och utan kontrakt. Vilma Koivisto har varit på besök hos Umeå IK och sägs vara nära en övergång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!