Efter elva omgångar toppar Rosengård tabellen på 24 poäng.

Piteå IF är sexa på 19.

Rosengårds Lisa-Marie Utland hade bara varit på planen i några minuter innan norskan med två nickmål på knappt en minut punkterade bortamötet med Djurgården.

Serieledaren vann med 3–0 på Stockholms stadion och skapar sig en liten lucka till konkurrenterna.

Rosengård hade, med en match mindre spelad än toppkonkurrenterna, chansen att utöka avståndet i den damallsvenska tabellen.

Och det var precis vad storlaget från Skåne gjorde. Tacka Lisa-Marie Utlands panna för det.

Efter att nyligen ha blivit inbytt nickade norskan in 2–0 i den 68:e minuten för att knappt en minut senare göra 3–0. Även det på nick.

– Jag kommer in med mycket energi och så får jag två bra framspelningar. Jag gillar att få passningar på huvudet så det känns väldigt bra, säger matchhjälten.

Har du gjort två så snabba mål tidigare?

– Så snabba... Nej, jag tror inte det. Kanske i en cupmatch någon gång men aldrig i en damallsvensk match.

Innan Utlands succéminut hade Rosengård inlett matchen med att snabbt lägga beslag på bollinnehavet. Det rullades boll på mitten och på kanterna, men det var hemmalaget som hade den första målchansen av det hetare slaget.

Mia Jalkerud var centimeter ifrån att ge Djurgården ledningen när bollen damp ner till den fristående lagkaptenen i straffområdet. Men till Jalkeruds och Djurgårdens stora förtret skyfflades bollen bort på mållinjen.

Strax före paus var det Rosengårds tur att skapa rejäla farligheter och bortalaget gjorde det Djurgården inte gjorde – satte bollen i nät. Målskytt blev Anam Imo som omarkerad i straffområdet enkelt kunde nicka in 1–0. (TT)