Piteå föll efter straffar

Piteå Hockey föll med 1-2 hemma mot Teg efter straffar.

Emil Wrenman och Piteå HC fick en tuff match mot Teg.

Ishockey2019-11-13 21:22

Piteå släppte in matchens första mål i sitt första boxplay. Oliver Lindgren i Teg stod rätt placerad mot bortre stolpen men fick en konstig träff och pucken gick i en konstig båge in i mål. Då hade 9.01 spelats.

Överhuvudtaget hade båda lagen problem att skapa riktigt heta målchanser i en match som var jämn.

Piteå hade en puck inne i första perioden när Ludvig Vännström slog in pucken men det var solklart att klubban var för högt upp i luften. Inget mål sålunda.

De två första perioderna var Teg något bättre än Piteå på att ta sig in på mål. Hemmalaget fick inte riktigt spelet att kugga och saknade flytet i passningsspelet. Det var ovanligt många felpass, felbeslut och andra mindre misstag.

I den tredje perioden kom Piteås kvittering. Victor Edström fick yta på kanten och satte pucken högt till 1–1. Fler mål blev det inte under ordinarie tid.

Förlängningen blev vildare med många chanser. Piteå hade tre riktigt bra innan laget drog på sig en utvisning. Då tryckte Teg på men lyckades inte få in pucken.

I straffläggningen missade Piteå sina straffar. Teg satte två. Det räckte. Seger med 2-1 för gästerna.