Häggström och Westberg svarade för en perfekt genomförd semifinal. Häggström, som blev verbalt varnad för obstruktion under en av sina sträckor i finalen, gjorde genomgående en stark insats och var med i tätklungan när han växlade över till Westberg inför sista sträckan.

Emil Jönsson, som blev femma individuellt på lördagen, en ny bra insats när han skickade i väg Teodor Peterson i ledning på slutsträckan. Peterson höll inte hela vägen men körde in på andra plats efter italienaren Federico Pellegrino.

– Jag plockade ut det jag hade. Det kändes bra. Kul att vara på pallen, sade Jönsson till SVT.

Artikelbild

| STARK STAFETT. Johan Häggström svarade för en stark insats under sprintstafetten i söndags.

Dubbelt blågult i topp blev det i damtävlingen. Där dominerade de två svenska laguppställningarna totalt. Andralaget vann finalen före förstalaget. Maja Dahlqvist var oväntat starkare än Stina Nilsson på upploppet.

– Sjukt, kommenterade 23-åringen som för första gången klev upp på en världscupspall under lördagens sprint.

– Sjukt igår och ännu sjukare idag, sa Dahqvist som gång på gång under succéhelgen demonstrerat sitt taktiska sinne och hon sparade ett ”trick” till upploppet.

– Jag visste att det var isigt på innerspåret och att det gick lättare där så jag blev nöjd när Stina inte tog det. Jag fick det jag ville ha, sade hon.

Ida Ingemarsdotter bäddade för succén med en stark femte sträcka. Den rutinerade 32-åringen var imponerad av Dahlqvist.

– Jag vet att hon är fruktansvärt snabb och nu levererade hon. Vi har bra återväxt, sade Ingemarsdotter.

Lördagens segrare Hanna Falk gav Stina Nilsson ett bra utgångsläge med den svenska storstjärnan satte inte tekniken perfekt på upploppet. Då räckte det inte mot Dahlqvist.