Wibax och Piteå jättefavoriter

En hel del står på spel för Wibax och Piteå Hockey i sina respektive onsdagsmatcher mot bottenlag. Båda lagen är storfavoriter.

Det var ett tag sedan Wibax hade anledning att jubla efter en seger. Dags igen på onsdag tror PT-sports Bosse Lundkvist.

Det var ett tag sedan Wibax hade anledning att jubla efter en seger. Dags igen på onsdag tror PT-sports Bosse Lundkvist.

Foto: Gunnar Westergren

Sport2019-11-19 08:56

Wibax gav Strängnäs en match fram till sista sekund i bortahall i söndags. Stjärnan Erik Nilsson, tillika spelande tränare, menade att insatsen var ett stort steg framåt. Nu möter man jumbolaget R.I.G och det är en match som Wibax bör vinna om de ska fixa andrum i tabellen. Låga 1,30 bjuds på Wibaxettan.

Ännu lägre odds lockas det med inför matchen i Hockeyettan mellan Lejon och Piteå (9,75 -1,18). En liten måstematch för PHC om de önskar en lugn färd mot Allettan. Lejon, Vännäs och Kiruna AIF är tre av återstående fem matcher i grundserien som Piteå bör fixa under seriens sista fjärdedel. Närmare tio gånger pengarna på Lejon som besegrade Boden borta för ett par veckor sedan kan locka en del spelare. Det var ju inte direkt någon imponerande insats Piteå stod för mot Teg senast.

Ingen av matcherna där Piteålagen är inblandade byggs dock in i veckotrippeln. Apropå trippeldrag hoppas jag att helgdragets tiooddsare  (Rumänien- Sverige, Leksand- HV, Strängnäs- Wibax) lyste upp novembermörkret en aning.

Försöker fortsätta vandra på den stigen med några SHL-lags hjälp. Fyra av lagen, bland dem Luleå och Skellefteå, mjukar upp inför torsdagsomgången med tisdagsmatcher i Champions League. Frölunda- Färjestad 2,15-2,68, Luleå- Bern 1,67-4,00 och Djurgården- Skellefteå 2,26-2,77. Frölunda försöker plocka in tre måls underläge mot Färjestad. Bern likadant mot Luleå medan första ronden mellan formsvaga Skellefteå och Djurgården sluttade 3-3. Skellefteå har förlorat sex av sina sju senaste matcher i SHL. Djurgården har torskat fem raka och efter CHL-mötet drar båda lagen till Småland. Så här ser SHL-omgången torsdag ut:

Frölunda - Leksand 1,44-5,90, HV- Djurgården 1,93-3,40, Luleå- Brynäs 1,68-4,55, Malmö- Växjö 2,44-2,53, Örebro- Linköping 1,90-3,50, Rögle- Färjestad 2,38-2,60 och Oskarshamn- Skellefteå 3,45-1,92.

HV och Luleå känns på förhand som starka ettor och byggs in i trippeln med Skellefteå.  6.22 om den trippeln sitter. 

Det stavas kris i Skellefteå om man torskar sjunde av åtta senaste i SHL mot jumbon och nykomlingen Oskarshamn. De som är inne på att Skellefteå darrar på manschetten igen bjuds 4,66 i odds om man byter tredjeben i trippeln  till Frölunda, 6,16 om man byter till Örebro och 7,71 om man placerar Rögle intill HV och Luleå. 3,24 är dubbeloddset på HV och Luleå om man stannar där.

Bosse lundkvist
Bosse lundkvist
Karta: Piteå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!