Nere i danssalarna på Regnbågsteatern har temperaturen stigit. Dansprogrammets samtliga årskurser har samlats för att för första gången tillsammans repa öppningsnumret. Det är mycket som ska stämma när 33 dansare befinner sig på scenen samtidigt. Koreograferna tillika danslärarna Alexandra Nyman och Eva Gardfors ropar ut instruktioner för att överrösta Maniac som spelas i högtalaren: uttrycket! Mer skådespel! Och så blicken!

I en paus slår danstreorna sig ned i danssalen bredvid. Det här fungerar ungefär som deras examensföreställning, även om ettorna och tvåorna också deltar. I första akten kommer en film visas, det är deras examensprojekt som de gjort tillsammans.

– Vi bjöd in kvinnliga seniorer för att dansa ihop. Först dansade vi en halvtimme, sen satte vi oss ned tillsammans och diskuterade dans och fikade, berättar Moa Rönnbäck.

Artikelbild

| Mycket händer samtidigt.

Syftet var att mötas genom dansen över generationsgränserna, och de lärde sig mycket samtidigt som de själva lärde ut danssteg.

– Vi fick veta mycket som vi inte visste innan. För dem var ju dans något annat än det kanske är för oss, när de var unga var det så man träffades, man gick ut och dansade pardans, säger Mikaela Sundström.

Vad kommer publiken få se, förutom filmen?

– Det kommer vara mycket show, maffig musik, och Fame såklart. All musik i andra akten är hämtad från den nyare filmremaken på Fame, säger Matilda Lindström.

Artikelbild

| Årskurs tre på dansprogrammet presenterar sitt examensarbete i föreställningen.

Föreställningen visas för skolelever på tisdagen och för allmänheten 19.00 tisdag och onsdag kväll.