Elsa hade länge drömt om att få jobba för ett resebolag och kikade därför runt på olika yrkesverksamma personers Instagram och bloggar. Efter en hel del scrollande spontansökte hon ett jobb en sömnlös natt.

– Jag låg vaken och tittade i mobilen för att jag inte kunde sova, då kom jag in på Vings hemsida och skickade iväg en ansökan. Bara någon vecka efter det fick jag en tid för intervju nere i Stockholm, så jag åkte ner, berättar Elsa.

Några veckor efter intervjun i huvudstaden fick Elsa erbjudande om ett jobb hos Ving. Sedan 1 april har hon bott i Gran Canaria i lägenheter med hennes arbetskamrater. De är uppdelade tre och tre i varje lägenhet.

Artikelbild

– Vi bor i en lägenhet 20 minuter från hotellet vi jobbar på. Vi får frukost, lunch och middag de dagar vi jobbar, men på våra 2 lediga dagar i veckan får vi stå för maten själva, berättar hon.

Utöver gratis boende och nästan all mat tjänar hon cirka 7000-8000 svenska kronor eftersom hon jobbar sin första säsong, lönen är beroende på destination och hur många avverkade säsonger var och en har.

På arbetsdagarna arbetar hon med barn från 3 till 8 år, ett fullspäckat schema med mycket lekar, miniäventyr och disco.

– För de små finns Lollo & Bernie club, där leker vi mycket, pysslar och har kalas för maskotarna. De äldre barnen träffar vi på eftermiddagen, med dem är det mycket lekar i poolen och typ fotbollsspelande. Juniorerna har även ett rum med TV, Xbox och Playstation, i det rummet styr vi upp aktiviteter!

Artikelbild

Enligt Elsa finns mycket bra med jobbet, men det bästa är att få träffa, umgås och lära känna barnen. Men något som Elsa också gillar mycket med jobbet är alla språk som talas.

– På hotellet jag jobbar på är det väldigt blandat från var i världen folk kommer ifrån. Vi pratar därför en hel del engelska, svenska, norska och danska. Det finns mycket spanjorer här också och jag kan inte säga att jag är något jätteproffs, men tack vare tre år av spanskalektioner jag gick för fem år sedan, går det någorlunda bra, berättar Elsa om hoppas hon kan utveckla sig inom främst spanska.

Artikelbild

Piteåbon ger säsongsjobbet på hotell toppbetyg och uppmanar alla intresserade att söka.

– Jag har inte hört en enda som jobbat med detta och inte haft roligt. Tycker man om värme, barn, lekar, dansa och ha kul så tycker jag absolut att man ska söka, uppmanar Elsa och tillägger att inga förkunskaper krävs, men att ha erfarenhet med barn är ett plus.